woensdag 3 augustus 2011

cupcake, marsepein en icing

Toen de kinderen klein waren, was koekjes en cakejes bakken altijd een feest. Vooral het versieren was een hoogtepunt, snoepje met een beetje glazuur op het koekje plakken en een snoepje in je mond.
Het versieren van koekjes en cupcakes (en taarten) is de laatste jaren enorm in opkomst. Kon je "vroeger" alleen maar kleurloze marsepein en wat gekleurde balletjes kopen, tegenwoordig kun je je compleet uitleven.

Zo kun je bij verschillende (web)winkels icing (glazuur), marsepein en rolfondant in de meest sprankelende kleuren kopen (meestal van het merk Wilton). Ook zijn er de leukste uitstekers en spuitmondjes verkrijgbaar. Als je veel van deze spullen wilt hebben, wordt het wel een dure hobby, maar met een paar kleuren marsepein en icing kom je ook een heel eind. Het is in ieder geval een leuke (en lekkere!) bezigheid voor een vrije middag.

Dit cupcakeje is versierd door mijn dochter:


eigenlijk te mooi op te eten!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten